Welkom op mijn blog; The ProMiss!

 

Mijn naam is Charlotte Voncken (14-10-1981)  geboren in NL; Nederland-Lichtwerkersland.

Ik heb vaker gehoord dat ik de wereld iets te vertellen heb en dacht, waarom doe ik dat niet letterlijk, in een online dagboek?!
Ik ben kunstenares, schilderes, tekenares, schrijfster, schaduwwerk-lichtwerker, coach van The Work of Byron Katie, numeroloog, ecstatic dancer, ik ben spiritueel feministe, bewustzijnsfilosoof en universeel visionair.
De boodschap in mijn teksten en in mijn werk, evenals de boodschap die als schaduwwerk-coach zich telkens weer ontvouwd luidt: ”je bent het licht in de duisternis.”

Het is mijn passie om mezelf en anderen te herinneren aan wie we werkelijk zijn: een oneindig lichtwezen dat voorbij de vorm gaat. Mijn eigen bewustzijn én dat van mijn medemens helpen verruimen is iets waar ik intens blij van word en iets dat mijn leven zeer waardevol maakt.
Vooral nu, begint de tijd te roepen; “de wereld heeft het nodig, men is vergeten wie men werkelijk is.”

Ik heb verschillende vormen waarin ik deze levensvisie tot uiting breng;

 

Als KUNSTENAAR:

 

Het is een passie van me om het vrouwelijke principe terug in ere te brengen. Dit doe ik door haar -middels eeuwenoude cultuur- onderdrukte seksualiteit te bevrijden in mijn sensuele inktschetsen. Het vrouwelijke wordt als het ware vanuit een duistere geschiedenis in het licht gezet. Daarnaast maak ik ook olieverfschilderijen: De binnenwereld vanuit het vrouw-zijn wordt weerspiegeld door een portret, een expressie van een vrouwfiguur; er zal altijd dat licht zijn, er zal altijd een innerlijk weten zijn wat waarheid is. Hoeveel leed het vrouwelijke op deze planeet ook is aangedaan, zó krachtig is de bron waar zij zo dichtbij staat. Mijn tekeningen en schilderijen zijn te vinden onder het kopje; kunst. Er is alvast een webwinkel gelinkt; Charlotte Voncken Art.  De kunstwebsite waarin ik inhoudelijker kan ingaan op mijn werk is nog in de maak.
Voor mij staat het vrouwelijk principe het dichtst bij de bron, de cyclus van de natuur, de schepping.

Vol ongeloof zie ik dan ook rond in deze wereld waarin we leiders die de natuurwetten en kosmische wetten niet kennen te veel ruimte hebben gegeven…

In mijn kunstenaarschap houdt mijn feminisme stand omdat ik de vrouwelijke vormen goddelijk vind. Mogelijk portretteer ik in de toekomst ook mannen die hun vrouwelijke kant kunnen dragen en die zo een zachtheid, kwetsbaarheid, verbinding en liefde kunnen tonen waar ik me door laat raken.  Kwetsbaarheid als kracht is de boodschap, zowel in beeld als in woord, in dans als in mijn werk als coach. Voluit leven in kwetsbaarheid; “I’d rather be killed by passion than by fear of death.”

 

Als COACH:

 

Ik ben een ervaringsdeskundige in het werken aan de innerlijke schaduwkant. Schaduwwerk is na de vele (reguliere en alternatieve) therapieën en zelfhulpmiddelen die ik  allemaal al heb uitgetest in mijn beleving het enige lichtwerk dat HET verschil maakt. Zo praktiseer ik al sinds 2010 The Work of Byron Katie en doe ik daar sinds 2015 ook lichamelijk schaduwwerk bij. Het aangaan van je duistere kant, in tegenstelling tot new age therapieën die juist zeggen dat je je alleen maar op het positieve en het licht moet focussen, maakt dat je je ervan bevrijdt. Dit is heel iets anders dan met wilskracht en discipline via het ‘mentale weten’  je gedachten en daarmee je leven proberen te veranderen. Ik werd hier al moe van als ik er alleen al aan dacht. Naast het feit dat dit vaak niet vol te houden is, mis je op deze manier de essentie van het leven, namelijk jouw ware zelf! In mijn ervaring is de donkere nacht van de ziel nodig geweest om wakker te worden tot wie ik werkelijk ben. Het zijn de grootste cadeautjes die je niet wilt openmaken en ik kan eerlijk zeggen dat ik hier nu niet zat te typen als ik dit werk niet gedaan had. De waarheid dat er iets zit dat nog geen liefde is in jou, komt telkens weer bovendrijven als je dit deel van jezelf wegstopt. Licht schijnen op je wonden maakt dat je ze heelt. Het is een heelwording van jezelf: wanneer je je schaduw belicht kom je weer in verbinding met je afgescheiden deel. Dit integratieproces is een liefdeswerk. Je wordt de ouder van je innerlijk kind, je groeit, je voelt je veilig, je leert jezelf te vertrouwen, je raakt verlicht. Wist jij veel dat je grootste schat; je hogere zelf! – in je schaduwzijde verscholen zat?! En als geen ander begrijp ik dat het moeilijk is. Daarom bied ik op deze blog ook mijn diensten aan als schaduwwerker en coach van The Work of Byron Katie, waarvan de website ‘innerlijk werk’ ook nog in de maak is. 

 

Als SCHRIJFSTER:

 

Daarnaast is het een passie van me om teksten te schrijven die gaan over dualiteit, over licht en duisternis, over liefde en angst, over magie en levensvuur, over tekens in o.a. de numerologie; over de oorsprong.
De leugen die op onze planeet regeert aan het licht brengen, om ze vervolgens te ontkrachten, is iets dat mij zeer inspireert. Andersdenkenden, heldervoelenden, lichtwerkers in mijn netwerk en andere metgezellen herkennen zich hierin en voelen zich geïnspireerd en gesteund. Dit geeft mij weer inspiratie tot het schrijven van deze blog. Ik heb geleerd om te spiegelen en ook om dingen om te keren, niet als een trucje maar vanuit een verdiept bewustzijn dat waarheid steeds beter herkent. Omdat ikzelf en de vele mensen waar ik mee werk inmiddels weten dat een vals geloofsysteem het enige lijden veroorzaakt, zie ik het ook als een maatschappelijke taak  het bewustzijn te verhogen.
Ik houd van de natuur, moeder aarde, bron, oorspronkelijkheid en het doet me pijn hoever we van de bron-moeder natuur- en daarmee van de universele wetten-de natuurwetten- zijn afgedwaald. In mij draag ik een herinnering van de hemel op aarde, en middels deze visie wil ik anderen ook graag herinneren hoe het anders kan en zelfs moét, met de natuur als onze (l)eermeester.
Zo binnen zo buiten, wanneer je het licht herkend in jezelf wordt de duisternis in en buiten jezelf steeds doorzichtiger…
Hierbij vind ik het leuk om ook over mijn bijzondere levenservaringen te schrijven, over verlichtingservaringen maar ook over de donkere nachten van mijn ziel om zo misschien een voorbeeld te zijn voor degene die het nodig heeft. Ik ben het levende bewijs dat ware, diepgaande transformaties mogelijk zijn. Ik neem jullie graag mee op deze innerlijke reis in onze binnenwereld.
Zo is deze blog een totaalpakketje van wat ik de wereld wil bieden en nodig ik je graag uit in mijn visionaire kijk op het lichtwezen mens op moederplaneet aarde.

 

Welkom! ❤️

 

 

Home » Over Mij