Mijn eerste blog!

door | 14 aug 2020 | 0 Reacties

Hallo mooi medemens, welkom op mijn blog!

 

Ik voel dat het tijd is om mijn missie te gaan leven, vandaar mijn blog: The ProMiss. Deze blog is ontstaan in 2020 en het is onoverkomelijk dat ik juist nu start met het delen van mijn boodschap. 

We leven in een onwerkelijke tijd, een tijd die vraagt om bewustzijnsverruiming. Er is veel verwarring, onrust, onzekerheid en angst. Ik zie het als mijn missie om hier een tegenkracht in te zijn, om hier als het ware bovenuit te stijgen. Voor mij is dit geen keuze, ik kan me niet langer klein houden. Omwille van het grotere geheel, kan ik het me niet meer permitteren om met mijn ik-je bezig zijn. 

Natuurlijk kan ik niet in mijn eentje de wereld veranderen, maar ik kan wel MIJN wereld veranderen en dat is precies wat nodig is. Alles is energie, en als al één persoon in liefde, in vreugde, in vertrouwen, in verbinding en vrijheid blíjft of gáát leven, dan is dát wat telt, en is dit in het gunstigste geval een vonkje dat kan overspringen naar een andere ziel die zich ook mag herinneren.

Als ik het zo bekijk, ben ik iemand die weerstand nodig heeft gehad om te ontwaken, een heleboel weerstand heeft gehad om hier op deze planeet aanwezig te durven zijn -en dat zonder maskers, omdat ik die nooit heb gedragen en nooit zal kunnen dragen. (Hoe symbolisch, nog een reden waarom ik het nu actuele mondmasker niet kan dragen.)

Hoe meer het leven op aarde wordt bedreigd, hoe meer ik het aardse leven begin te waarderen. Hoe verder we van de bron verwijderd raken, hoe meer ik verlang naar oorspronkelijkheid. In mijn geval lijkt het wel; hoe meer we omringd worden door de duisternis, hoe meer ik mijn licht laat schijnen.
Ik ben wakker in een tijd, waarin blijkt dat het voorwerk dat ik heb gedaan mij heel erg dient. Ik voel me sterk en moedig, ik voel me blij en innerlijk vrij, onschuldig als een klein kind en dat, terwijl ik weet wat er momenteel gaande is op onze prachtplaneet Moeder Aarde.
Ik besef mij nu pas, wat een belangrijk werk ik heb verricht doordat ik de afgelopen jaren heel veel innerlijk werk heb gedaan. Ik heb veel licht moeten schijnen op mijn schaduwkant omdat deze mijn leven beheerste. Door dit proces heb ik niet alleen geleerd hoe ik uit het moeras kan blijven dat altijd een grote valkuil voor mij was, maar tegelijkertijd heb ik het licht in mezelf leren kennen en leren vertrouwen.
Voelde ik me eindelijk veilig en gegrond op deze aarde, helemaal thuis in mijn lichaam, vrij om mijn ruimte in te nemen en op een gezonde manier deze ruimte te bewaken, veranderde vlak daarna het veld om me heen. Dit is iets wat veel lichtwerkers en mensen die ontwaken herkennen. Hadden we eindelijk onze eigen kamer opgeruimd, bleek de huurbaas er een puinhoop van te maken, zoiets?
Wanneer ik hierover nadenk en dit globaal bekijk, zou je kunnen zeggen dat er zoveel licht is vrijgekomen de laatste jaren, dat alleen maar aan het licht is gekomen wat er sinds de val van Atlantis al speelt…dat onze planeet al duizenden jaren is overgenomen door donkere machten. Het is dus niet zo dat de duisternis momenteel groter is geworden, het is zo dat er meer licht op schijnt waardoor ze zichtbaarder wordt.
We zitten in een zeer interessante tijd. Voor mij schept het al meer verbinding dan ooit te voren, dat we als zielen samen hebben gekozen om hier nu op aarde aanwezig te zijn.
Ik vertrouw dat ieder zijn taak heeft, en ik vertrouw het hogere plan.
Wie mij nu een beetje zweverig vindt klinken nodig ik uit om mijn blog te gaan volgen, omdat ik in volgende blogs ga vertellen over mijn eigen ervaringen in deze en waarom ik zo overtuigd ben van de kracht van het licht.
Naast kwantum-fysica, universele wetten, simpele natuurkunde, het lezen van ‘een ongewoon gesprek met god’ en een aantal ervaringen bij ‘The School for The Work of Byron Katie’, heb ik veel levenservaring opgedaan waardoor deze stelling geen geloof, maar een diep innerlijk weten is.
Ik had te weinig vertrouwen om te geloven, ik MOEST weten en ik kreeg antwoorden. Dit was bepaald geen makkelijke weg, maar de pijn ligt achter me zoals pijn in feite altijd in het verleden ligt. De verkregen inzichten zijn onbetaalbaar.

 

Innerlijk reizen

De buitenwereld is een spiegelreflectie van onze binnenwereld. (Zo is de platte aarde wel een heel platte manier om te zeggen dat de aarde een hologram is…; )

Voor mij was het innerlijk reizen altijd net iets boeiender dan het reizen in de buitenwereld. Misschien omzeil ik hier op een interessante manier dat dat eigenlijk kwam omdat ik me niet veilig voelde in deze “mannen”wereld, maar sommige dingen…, die mag God weten. Als ik iets te vaak “God” ga gebruiken in mijn blogs dan… geef liefde maar de schuld. God staat voor mij gelijk aan Ultieme Liefde, Bron, Oorsprong, Kosmische Intelligentie, De Natuur. Moeder Aarde en onze ziel staan het dichtst bij die bron. Die bron zit én in ons én buiten ons. We vonden het spel van dualiteit toch wel leuk, is het niet?

God betekent voor mij; Generator, Operator, Destroyer. Een kracht der natuur die absoluut NIET meedogenloos is. Echter, om dit te kunnen begrijpen vraagt misschien wat innerlijk werk. Dit werk heet; The Work of Byron Katie.

The Work of Byron Katie is een zelfonderzoek tussen naar wat WAAR is en wat jij GELOOFT dat waar is. Je ontdekt dat de realiteit altijd vriendelijker is dan de verhalen die je erover vertelt, al zitten deze alleen maar in jouw hoofd. Het enige dat pijn doet is een gedachte die niet waar is voor jou, maar die je wél gelooft. Een geloofssysteem veranderen is een grote uitdaging, maar niet onmogelijk. Uiteindelijk is dit hét werk, dat de shift kan brengen die je zoekt.

Het is natuurlijk JOUW werk dat jou de inzichten gaat geven die je nodig hebt.

De uitdrukking; “het is de waarheid die je bevrijdt“ is niet compleet. Het is JOUW WAARHEID die jou bevrijdt.

In mijn beleving zijn er weinig geluksgevoelens die deze ontwaking tot JOUW waarheid kunnen evenaren. Wanneer je de illusie doorziet die je lijden veroorzaakte, komt er een ongekende vrijheid voor in de plaats. Ik heb dit fenomeen ook mogen aanschouwen bij honderden andere mensen waarmee ik samenwerkte op ‘de school van Het Werk’. De magie die toonbaar werd door mijn mind te openen voor de realiteit, los van allerlei programmaties (ja, we hebben ze echt allemaal) zal ik nooit meer kunnen ontkennen. Sterker nog, deze magie toont zich steeds vaker in het ‘echte’ leven buiten ‘deze school.’ Dit is vergelijkbaar met de monnik bovenop de berg die zich zo herinnerd heeft dat hij beneden gekomen weliswaar de berg niet meer mist.

The Work is een methode om je mind te openen voor de realiteit, los van al je (pijnlijke) verhalen. Je zult ontdekken dat de realiteit altijd vriendelijker is dan het verhaal dat jij erop projecteert. Dit gaat op een heel eenvoudige manier, jong en oud, iedereen kan dit werk doen.

Waarom gaat mijn eerste blog over The Work? Omdat ik voel dat de wereld dit nodig heeft. Dit gezegd hebbende weet ik als ervaren beoefenaar van The Work dat als ik dit zo voel, ikzelf The Work nodig heb. Alles in de wereld is nog steeds op een perfecte plek, ook al kan ik dit zelf niet altijd overzien. Chaos is van zo een hoge orde, dat onze mind dit (nog) niet kan bevatten.

Wat wil ik dan geven aan de wereld, wat ik aan mijzelf wil geven?
Liefde, liefde en nog eens liefde!
Vreugde, vrijheid, schoonheid, eenheid, verbinding… allerlei menselijke waarden komen in het gedrang, vandaar dat er een sterkere tegenkracht mag opstaan. Deze kracht komt van binnenuit, en ik lever er graag mijn bijdrage aan.
Hoewel ik weet dat de shift gaande is, voel ik me eindelijk groot genoeg om niet meer voor spek en bonen mee te mogen doen…

Wat ‘The Work’ precies inhoudt zul je zelf moeten ervaren, maar ik kan je zeggen dat het 4 vragen zijn mét een omkering, die je kijk op het leven en daarmee je leven zullen veranderen. (Meer uitleg hierover zal volgen op mijn website; innerlijkwerk.com,  deze link komt binnenkort op deze blog te staan. Wanneer je jezelf wilt bevrijden van pijnlijke, blokkerende of angstige gedachten, en nu al van mijn diensten als the work-coach gebruik wilt maken, stuur dan alvast een mailtje via het contactformulier op deze blog.)

Omdat de leugen momenteel keihard regeert, zowel in oorzaak (politieke agenda’s) als gevolg (angstreactie bij het publiek) draait mijn getrainde hoofdje in ‘het omkeren van dingen’ zowat overuren…

Laten we het makkelijk houden en laat me je dit ezelsbruggetje meegeven;

Voor het geval dat je het niet meer weet en je veel vragen begint te stellen (gefeliciteerd overigens) dan onthoudt het volgende;

 

Het is de waarheid die ons bevrijdt.”- dus;

“Het is de leugen die ons gevangenzet.”

In de wereld van dualiteit is dit toch wat ik je wil meegeven.

Maar het echte werk gaat een stap verder: je keert de stelling om;

“Het is de leugen die ons bevrijdt.”

The Work leert je in feite holistisch kijken. Want als ik een voorbeeld moet geven waarom deze laatste stelling meer waarheid is voor mij, dan komt in mij naar boven;

“Het kwaad dient onbedoeld het goede.”

 En dit is precies waar The Work over gaat;

De ontdekking dat er alleen maar licht is, dat schaduw niets meer dan het blokkeren van licht is, dat schaduw een illusie is die we zelf in stand houden met het blokkeren van ons licht. De grootste blokkade van licht waarmee we de donkerte de ruimte hebben gegeven is de ontkenning dat wij zelf GOD zijn!

De omkering; “het is de leugen die ons bevrijdt”, is voor mij méér waar dan de stelling die ik geloofde, en die pijn deed, namelijk; ‘het is de leugen die ons gevangen zet”.

Want de levendige, voor mij realistische voorbeelden die ik voor de stelling: “Het is de leugen die ons bevrijdt” kan geven zijn o.a.;

-We waren al langer op een verkeerd spoor. Moeder Aarde uitbuiten omdat we vergeten zijn wie we zijn? Herinner ons wie we zijn en snel!

 -We hebben zo een grote spiegel nodig om ons wakker te maken en ons bewustzijn te verruimen. Hebben wij zo een donkerte nodig, opdat wij zo een groot licht zijn?

 Letterlijk wordt de leugen zo doorzichtig dat ze uiteindelijk zal verdwijnen; ze zal ons letterlijk bevrijden van de valselijk gecreëerde blokkade tot vrij en waarlijk leven.

-Zouden wij ooit wakker worden tot het lichtwezen mens, wanneer wij niet uitgenodigd worden onze hogere krachten aan te spreken?

Kijk, dit zijn zoal de antwoorden die ik geef die mij bevrijden. Voor jou kan het heel iets anders zijn, misschien specifieker. De tijd waarin wij nu samen leven vraagt om een open mind. The Work kan je hiertoe helpen.

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw antwoorden waarom de omkering net zo waar of nog meer waar zou kunnen zijn dan de oorspronkelijke stelling.

Het is een uitnodiging.
Laat het me weten via een berichtje in het contactformulier!

Vandaag zag ik een reclamebord van Coca Cola dat zei; “samen zijn we sterker dan ooit.” Nooit gedacht dat een reclame ooit binnen zou komen bij mij, maar met een holistische kijk op het leven wordt het leven een stuk leuker! En dat zonder een flesje Coca Cola hahaha….Het voelt dan alsof Hogere Wijsheid in een vermomming tegen me praat. Natuurlijk is het het licht in mij dat licht herkent. Evenals het donker in mij donker herkent. The Work is The Invitation om volledig eerlijk te worden met jezelf. Dit vraagt moed natuurlijk, maar het zal onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en van daaruit voor de ander en het leven voortbrengen. Had ik al gezegd dat je de grootste cadeautjes niet wilt openmaken? Voor nu ga ik afsluiten want ik begin een beetje moe te worden,

toch beter een flesje gekocht dan…

Heel veel liefs,

Charlotte

 

Share this message

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest recente berichten

I Will Follow

Deze blog volgen? Meld je aan en ontvang nieuwe berichten via e-mail!

Voeg je bij 1 andere abonnee

Home » Blog » Mijn eerste blog!